Voor wie de schoen ‘past’…

Hoge hakken

Wat is het toch waarom de vrouw (en vroeger ook de man) op hoge hakken wil lopen? Ik vraag het wel eens aan vrouwen, maar de enige antwoorden tot nu toe zijn ‘Omdat ik dat gewoon leuk vind’ of ‘Ik voel me daar vrouwelijker door’. Dus daar hebben we ook niks aan.
Waarom zou je je groter voordoen dan dat je bent? Je bent toch mooi genoeg zonder die vreselijke dingen onder je voeten!?Want wat zien we?
De voeten. Staan in een volstrekt onnatuurlijke stand, bijna verticaal, waardoor het moeilijk is om balans te houden. Door de schuinte van de zool wordt de voet gedwongen naar beneden en naar voren te glijden. Alle voetbeentjes worden onnatuurlijk belast.

De tenen. Krijgen het volle lichaamsgewicht te verduren, omdat de voeten naar voren glijden. Ze worden gekromd, opgepropt en pijnlijk opgesloten.
De kwelling en fixatie van voeten en tenen samen maken dat er geen enkele natuurlijke afrolling, die de voeten zo hard nodig hebben om goed te kunnen functioneren, meer plaats kan vinden.

De enkels. Omdat de veelal dunne hakken geen draagvlak vormen, staan de enkels voortdurend onder druk van de spieren, die permanent gespannen staan om zich enigszins te fixeren, om te voorkomen dat de enkels doorzwikken.

De kuiten. Bol als van een body-
build(st)er.

De benen/knieën. Benen kunnen niet gestrekt worden. Het lopen met kromme benen is een kunst op zich. De vrouw realiseert zich niet hoe vreemd dat er uitziet.

Het bekken. Staat naar voren gekanteld als gevolg van de kromme benen. Ze zeggen dat het in de perfecte hoek staat om door ‘het mannetje van achteren genomen te worden’.

De rug/het lichaam. De onnatuurlijke stand van al die onderdelen heeft z’n invloed op het hele lijf. Alles is uit balans, spieren worden verkeerd belast.

De punten. Stilettohakken in combinatie met puntschoenen zorgen dat de vrouw gewapend is  met scherpe attributen, wapens. Voor mij werken ze zeer afstotend.

Maar er is meer. Ook het menselijk lichaam is gebouwd volgens de gulden snede. Alles staat in geometrische verhouding met elkaar, tenminste wanneer de hielen op de grond staan. Zodra er op hoge hakken gelopen wordt zijn de natuurlijke verhoudingen verdwenen omdat de gulden snede niet meer toe te passen is tussen kruin en aarde.

De meest natuurlijke gang is lopen op blote voeten.
- Het is daarom de beste vorm van lopen.
- Het geeft de nodige ventilatie aan je voeten.
- Je maakt contact met Moeder Aarde.
- Je krijgt er een extra zintuig bij omdat je ineens voelt waar je op loopt, qua temperatuur, structuur, hard/zacht, droog/vochtig enz.
- In je voeten zitten talloze drukpunten, uiteinden van meridianen, die gestimuleerd worden tijdens het lopen. Je hele lichaam, alle organen, worden gestimuleerd door het lopen op blote voeten.